Over Ons

Welkom bij Villa Leuvenstein. Wat leuk dat u een kijkje op onze website neemt!

Sinds de zomer van 2019 heb ik, Dieuwke Smit, de deuren geopend van een conceptstore in een gedeelte van het prachtige monument Villa Leuvenstein, het monument waar ik sinds 2013 ook met veel plezier mag wonen met mijn gezin.

Oorspronkelijk kom ik uit het noorden van het land, waar ik ben opgegroeid op het platteland in een heel groot gezin. Ik heb een tijd op de vliegbasis Leeuwarden gewerkt als militair. Daarna heeft de liefde mij in Breda gebracht en heb ik een aantal jaren in het prachtige kasteel van de KMA mogen werken. De dienst heb ik verlaten toen ik moeder werd en ik het tijd vond om iets met mijn creativiteit en passie voor interieur en geschiedenis in voornamelijk oude meubels en spulletjes te gaan doen. Zover ik mij kan herinneren, heb ik deze passie altijd gehad. Dat zit er gewoon in en de onrust voor de creativiteit, daar moest ik echt wat mee gaan doen!

Het is altijd een uitdaging om aan mooie en vooral ook unieke meubels en spulletjes te komen, maar op jacht gaan naar parels is wel één van de leukste dingen aan dit werk. Oude spulletjes verkeren natuurlijk niet altijd in opperste conditie. Ik kijk dan altijd of ik het nog kan redden of er iets anders van kan maken. Soms vind of krijg ik weleens iets wat op het eerste gezicht zelfs best wel lelijk lijkt. Dan geef ik het een nieuw uiterlijk of gebruik ik er een gedeelte van. Zo wordt de schoonheid weer gezien. Dat geeft wel een kik!????  Een vriendin zei een keer tegen mij: Jij kan toveren! Dat vond ik een heel mooi compliment. Door het recyclen draag ik gelukkig ook een steentje bij aan het milieu.

Naast deze passie hou ik erg van gezelligheid en ben ik een echte koffieleut en een zoetekauw. Daarom vind ik het erg leuk dat Villa Leuvenstein een conceptstore is, waarin ik gasten kan voorzien van lekkere koffie, thee en lekkernijen in een gezellige nostalgische sfeer.

In deze combinatie voel ik mij thuis, hopelijk u ook?

© 2020 - 2022 Villa Leuvenstein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel